SCHUUR OPRUIMEN

Had vorige week eindelijk de energie gevonden om de schuur op te ruimen. Ik wilde eigenlijk niet over mezelf zeggen, maar volgens mij ben ik een horder. Dozen vol met potjes met prulletjes er in, zakjes in zakjes in zakjes waar ook allemaal leuke dingetjes inzitten. Allemaal van die dingen die misschien ooit handig zijn wat ik kan gebruiken in een bepaalde situatie. Ik heb altijd van die ‘goede’ ingevingen dat ik bijvoorbeeld zelfmaakte sieraden wil verkopen. Nooit dus! Eigenlijk moet ik die gewoon weg gooien zonder te kijken, tijdens dat ik dit typ besluit ik dat ik die prulletjes gewoon ga weg gooien! Het is natuurlijk onzin en zonde van de ruimte die veel beter kan gebruiken voor belangrijkere dingen.11

Maar die grote doos met mijn bakspullen bewaar ik wel!! Ik heb zeven ovenschalen, vijf ronde bakvormen, vier rechthoekige bakvormen, allemaal in verschillende maten. En een zak vol handige taarten-maak-spulletjes, uit de periode dat ik taarten wilde verkopen.Toen ik die weer zag kreeg ik meteen zin om mijn hele familie uitnodigen voor een lekkere brunch! Even lekker pronken met al wat ik allemaal kan doen met mijn super-de-luxe nieuwe oven! 

Ik zag ook nog dozen vol met papiertjes waar mijn zoontje ooit op heeft getekend toen hij 1 jaar was. Wat is hier over de regel? Kan ik hij zijn eerste krabbeltje op een ouwe krant weggooien? Ik vind het moeilijk. Maar ja, zo zitten er in elke doos wel meerdere dingen in wat ik gewoon niet over mijn hart kan verkrijgen om het weg te gooien. Volgens mij noemt men zo iemand een emotionele horder.

Zo heb ik vijf dozen vol met oude babykleertjes van mijn zoontje, onderverdeeld in maat. Oh mijn god! Wat heb ik vreselijk hard lopen janken toen ik ging ruiken aan de kleertjes. Doordat vleugje muffigheid rook ik mijn kleine babytje weer! Al die herinneringen weggestopt in dozen. Moet ik die nu echt weg doen? Dat kan toch niet…
Ik heb maar een hele kleine schuur, dus met de verhuizing heb ik mijn moedertje lief aangekeken of ik wat dozen op haar zolder mocht zetten. Bijvoorbeeld mijn drie kerst-dozen, mijn sinterklaas-doos, mijn paas-doos, mijn scrapbook-doos (ja ook weer zo’n periode). Toen ze zag dat ik mijn schuur aan het opruimen was, komt ze met het (on)geweldige idee haar zolder op te ruimen. Dus ik ben bang dat ik binnenkort weer wat dozen in mijn schuur krijg.